Hvad skal du have på som bryllupsgæst?

Som bryllupsgæst er du heldig at blive vidne til en af de helt store dage i livet for dine værter. Der er ingen tvivl om, at du er inviteret, fordi du betyder noget særligt for det nygifte par. Derfor kan det altså også blive en helt særlig dag for dig, og en dag, som du godt må lægge lidt ekstra overvejelser i, også som gæst. Det kan eksempelvis være en god idé at overveje, hvad du bør have på til dette bryllup. I denne artikel får du nogle råd til, hvad du kan gå ud fra.

Find en passende kjole

Det er vigtigt, at du finder den rigtige kjole til bryllup. Det er en festdag uden lige, og derfor må din påklædning også meget gerne afspejle, at det er en helt særlig anledning. Samtidig er det dog også vigtigt, at du ikke overgår det nygifte par.

Det er ikke nødvendigvis en nem opgave. Der er dog nogle gode råd til, hvad du skal have med i dine overvejelser.

Først og fremmest er der en uskreven regel om, at du må have hvidt på, da det er den traditionelle farve på en brudekjole. I moderne tider, hvor bruden ikke nødvendigvis har hvidt på, eller hvor der ikke nødvendigvis er en brud, må du gå ud fra det, du ved. Hvis en brud bærer en utraditionel farve og ikke ønsker gæster i samme farve, vil hun som regel melde det ud. Ellers må du selv spørge.

Vælg tøj, du kan bære hele dagen

Det er desuden vigtigt, at du vælger noget tøj, som du kan have på igennem hele festen. Derfor er det vigtigt at se på, hvor og hvornår festen afholdes.

Du skal eksempelvis tænke på, hvad der passer til årstiden.

Skal festen holdes udendørs, kan det desuden være en god idé at huske regntøj og forholdsvist praktiske sko.